Guri Egge
Sangpedagog
 

Som utøver har Guri Egge lang erfaring fra både konsertsal og scene, med klassisk musikk og samtidsmusikk. Likeledes har hun sunget i musikaler og kabareter, og ikke minst innenfor den eksperimentelle musikkteatersjangeren.

Hun har gjennom årene siden sin debut i 1974 jevnlig vært solist ved festivaler i inn- og utland, har gjestet ved scener som Den norske opera, Operaen i Stockholm, Hebbel-Theater i Berlin, Wiener Kammeroper, Nasjonal-operaen i Zagreb, Den Nationale Scene i Bergen, Opera Vest, Bergen, Operaen i Kristiansund, Oslo Nye Teater, dessuten hatt hovedrollen i 2 TV- operaer, en radio-opera etc.

Hun har laget diverse solo-forestillinger, 6 i tallet, i løpet av perioden 1987 – 2008. Dessuten kan nevnes ”FraVals til Blues, Paris – Berlin” – en kabaretkonsert med Atle Sponberg og Håkon Austbø 2005 – 2007. Gjennom utstrakt samarbeid med Rikskonsertene har hun i løpet av en 30-årsperiode turnert Norge rundt med nesten 2000 skolekonserter. En solo-CD  med norske verk fra perioden 1974 – 1994 kom ut i 2006.

Guri Egges pedagogiske virksomhet startet i 1971. Hun begynte som timelærer ved Bårdar Akademiet i 2001 og har vært ansatt der i full stilling siden 2010. Hun har undervist ved følgende institusjoner:

NMH i Oslo, KHIO, både på opera-, teater- og ballettavdeling, UiO og Akademi for Figurteater i Fredrikstad. Hun har jobbet som sang-coach i forbindelse med produksjoner ved: Det norske teatret, Oslo nye teater, Nationaltatret, Torshovteatret, Statens operahøgskole.

Hun ble ”Certified Master Teacher (CMT)” for Estill Voice Training (EVT) januar 2014. Sin førsteamanuesiskompetanse har hun fra NMH 2001.