Kristin Hjort Inao
Dansepedagog
 

Kristin Hjort Inao ble fast ansatt ved Bårdar høsten 2014.

Hun er førsteamanuensis i moderne og samtidsdans dans, og var ansatt på Kunsthøgskolen i Oslo i tiden 2008-2014.  Hun har i samme periode vært gjestelærer i Europa, for bla. Carte Blanche,  Statsteater Oldenburg, American Dance Festival, SEAD.

Kristin har en lang internasjonal kariere bak seg som danser i Batsheva Dance Company, Tel-Aviv, Israel, under kunstnerisk ledelse av koreografen Ohad Naharin. (1998-2007). Hun har turnet på de store scener over hele verden, og fremført verk av bla. Yiri Kilian, Mats Ek og Sharon Eyal.Kristin begynte sin koreografi karriere i Batsheva Dance Company sin årlige workshop, og har siden turnert med egne verk. Hun har bla annet koreografert for kompanier og festivaler i Norge, Japan, Tel-Aviv, Italia, England, Danmark og Østerike.

Hun var danser i Carte Blanche fra 1996-1998, og jobbet freelance med bla. Oslo Danse Ensamble og Ingunn Bjørnsgard Prosjekt som nyutdannet. Kristin Hjort Inao har sin utdannelse fra Statens Balletthøgskole i Oslo (KHIO) med BA i pedagogikk og hovedvekt på klassisk ballett. Hun begynte å danse som 7 åring på Jorunn Kirkenærs Ballettskole, hvor hun fikk tidlig scene erfaring som medvirkene i barneforestillinger på teatrene i Oslo, som Putti Plutti Pott, Reisen til Julestjernen og Hakkebakkeskogen.