Tori Teigen
Sangpedagog
 

Tori Teigen er lektor i sang, med utdannelse som utøver og pedagog fra Østlandets Musikkonservatorium, Norges musikkhøgskole, Manhattan School of Music, Juillard School og studier hos Prof. Dr. Oren L. Brown. Hun var i 1995 den eneste i Norge som hadde tatt en utøvende masterutdanning i kombinasjonen klassisk sang og moderne teatermusikk.

Tori Teigen har undervist ved Bårdarakademiet siden 2010, og før det bl.a. ved Oslo Musikk- og kulturskole og Høgskolen i Oslo, ved siden av en betydelig mengde privatelever på alle nivåer. Hun har virket som kordirigent i en årrekke, for tiden dirigerer hun Økern Damekor. Hun vil fra høsten 2016 også være en av pedagogene tilknyttet Norges Korforbunds kurs i sangteknikk for kor; ”Stemmen som instrument.”.

Som utøver har hun bred erfaring innen svært mange stilarter og genrer,- som solist og med egne konserter i inn- og utland. Hun har medvirket i radio og TV, bl.a. i NRK med eget materiale, og ikke minst i New York Times’ klassiske FM-stasjon.

I 1988 mottok hun et de prestisjetunge stipendene fra Edwin Ruuds Fond.

Tori Teigen har en rekke frilansproduksjoner på samvittigheten både som utøver, regissør, sangtekst-/manusforfatter, oversetter og komponist, bl.a. ”Show Boat” om bord på Skibladner og i alle dennes havner med nærmere 800 utøvere (2003). Nevnes bør også kritikeryndlingene ” Ta meg med” (Skibladner, 2004) og” Kom skal vi synge” ( 2007-2013). Tori Teigen har også nærmere tolv års variert arbeidserfaring fra Riksteatret.