Hva sier tidligere studenter om Bårdar Akademiet?

Bårdar Akademiet har drevet profesjonell utdanning siden 1995. Igjennom årenes løp har en rekke kull blitt uteksaminert og fått jobb innen norsk og internasjonalt kulturliv. Under kan du se noen av tilbakemeldingene på utdanningen fra tidligere studenter.


Hans Marius Hoff Mittet
Artist, tidligere student

«Jeg, Hans Marius Hoff Mittet gikk på Bårdar Akademiets musikkteaterlinje 1998-2000.

Etter endt utdannelse fra Bårdar Akademiet har jeg jobbet uavbrutt med teater, musikaler, TV, dubbing, med mer. Jeg har også hatt gleden av å jobbe med et stort knippe artister, utdannet fra nettopp Bårdar. Studentene derfra har en dedikasjon og en disiplin som er unik i scenesammenheng. Min mening er at dette er en skole med internasjonal bredde innen lærerstaben, samt at lærerne stadig etterutdanner seg og tilegner seg ny kunnskap. Dette er nødvendig for å kunne utdanne artister i et yrke som stadig er i utvikling.

Bårdar Akademiet gav meg den plattformen jeg trengte for å kunne ha scenekunsten som profesjon.»

Heidi Ruud Ellingsen
Artist, tidligere student

«Jeg gikk på musikkteaterlinjen på Bårdar 2004-06. Gjennom skolen fikk jeg utviklet meg bredt innen musikk, teater og sang. Vi hadde dyktige lærere innen alle tre fagene, som fulgte oss opp og så hver enkelt sine styrker og svakheter og utfordret oss på dette. På Musikkteaterlinjen lærer man å jobbe bra i et ensamble med andre, og det er like stor vekt på energien/homogeniteten i ensamblet som på enkeltprestasjonene, nettopp dette har vært en enorm styrke når jeg og mine medstudenter har kommet ut i yrkeslivet og har tatt med oss ensembleånden inn i arbeidet med ulike forestillinger/show/konserter. Dette har blitt bemerket av regissører vi har jobbet med og dratt frem som en enormt positiv kvalitet. 

Det jeg også vil trekke fram av lærdom fra skolen, som har hjulpet meg i mitt nåværende yrke som skuespiller er bevisstheten jeg fikk gjennom Bårdar på å bruke musikaliteten, rytmen og timing fra sang og dans inn i tekstarbeidet. Etter å ha lagt mitt grunnlag som skuespiller/musikalartist på Bårdar har jeg blitt en allsidig skuespiller, som brukes i både roller og i ensemble som danser og sanger.»

Simen Gloppen
Danser, tidligere student

«Min skolegang på Bårdar har hjulpet meg mye på veien frem til en profesjonell karriere. På Bårdar fikk jeg en bred og solid utdannelse. Med litt flaks, rett timing, og verktøyene fra Bårdar Akademiet har jeg nå jobbet som musikalartist i flere år. Det startet med «The Sound of Music» på Edderkoppen i 2008, siden har jeg medvirket i blant annet «La Cage Aux Folles» på Den Nationale Scene, «Spamalot» på Folketeatret, «West Side Story» i både Malmø (Sverige) og på Bømlo og «A Chorus Line» i Oslo. Min kunnskap fra Bårdar Akademiet bidro også til at jeg nå synger i en acappellagruppe som nå har turnert rundt på sør- og østlandet litt av og på i 5 år. Lærerne stilte opp for meg fra første til siste skoledag. Skoleårene var varierte og utfordrende, utviklende og spennende – og klassemiljøet var noe helt for seg selv. Vi kom veldig nær hverandre, og vi prøvde og feilet sammen. Bårdar var på mange måter et laboratorium for sang, teater og dans for meg, hvor jeg fikk prøve ut det meste før arbeidslivet stod for tur.»

Espen Grjotheim
Artist, tidligere student

«Det er ikke så fryktelig mange år siden Norge ikke hadde en eneste utdannelse for musikalartister. Da Bårdar kom på banen med en musikkteaterlinje i 1996 var dette svært etterlengtet i bransjen. Om man snart 20 år år senere titter i cv´n til en rekke etablerte sangere, dansere, skuespillere, artister, komikere etc. er det ikke rent få som har vært innom Bårdar på et eller annet tidspunkt. Skolen har på mange måter «foret» bransjen med artister. Jeg hadde selv stor glede av å gå på Bårdar. Utdannelsen er allsidig med både dans, sang og skuespillerteknikk. Dette er avgjørende om man ønsker å jobbe med musikaler. Skolen har uten tvil bidratt til at nivået på norske musikalartister nå er blitt enda høyere!»

Belinda Braza
Koreograf / danser, tidligere student

«Mine år ved Bårdar Akademiet var uvurderlige i forhold til min dansetekniske utvikling. I tillegg til å få ny kunnskap og innsikt i de ulike tekniske fagene og dansesjangerne, lærte jeg mye om disiplin, samarbeid, målsetting og hva som må til for å kunne realisere sine drømmer. Jeg knyttet til meg et bredt kontaktnett av ulike fagfolk innen scenekunst bransjen, hvorav det i senere tid har blitt samarbeid og prosjekter med flere.»

Tor Ivar Hagen
Artist, tidligere student

«Bårdar Akademiet gav meg et bredt grunnlag for å starte på en karriere som scenekunstner. Flere dyktige og engasjerte lærere, samt nærhet til og samarbeid med profesjonelle miljøer innen teatret og underholdningsbransjen, gav meg muligheten til å utvikle meg som skuespiller, sanger og danser gjennom to år på musikallinjen, 2001-2003.»

Camilla Tellefsen
Koreograf / danser, tidligere student

«På Bårdar ble talentet mitt ivaretatt og utviklet, og jeg fikk mulighet for å både koreografere og undervise under, og etter endt utdannelse. Bårdar var starten på reisen inn i den profesjonelle danseverdenen og jeg er veldig takknemlig for tiden jeg hadde der. Lærerne jeg hadde har påvirket meg i stor grad videre i min dans!»

Kristin Berg
Danser, tidligere student

«Da jeg var ferdig på Katedralskolen i Trondheim var mitt høyeste ønske å bli danser. Hilde og Freddy Haugan ga meg denne muligheten da jeg kom inn på Danselinjen ved Bårdar Akademiet i 1997. I løpet av mine år på Bårdar fikk jeg en solid og bred danseutdanning som gjorde meg til en sterk og allsidig dansekunstner og var for meg et springbrett til å gå ut i arbeidslivet.

Utdanningen inneholdt også sang og skuespillerfag som gjorde at jeg var veldig allsidig og dette gjorde at jeg har fått jobber i mange ulike sjangre innen dans og musikalfaget. I løpet av de to årene jeg gikk der hadde vi mange ulike gjestelærere, koreografer og regissører fra inn- og utland som underviste, dermed hadde man allerede før skoleslutt et kontaktnettverk. Dette gjorde at jeg gikk rett ut i jobb og har jobbet som dansekunstner i 15 år, både inn- og utland. Jeg har jobbet i musikaler som Sofies Verden, Cabaret i Tyskland, Chicago, Grease, Frendelaus, Hair, My Fair Lady, Cats, Legally Blonde i Sverige for å nevne noen.

Bårdar har hjulpet meg igjennom hele min dansekarriere. De har fulgt opp og stadig skaffet nye kontakter og jobber. Etter endt skolegang var jeg også med i Bårdar Kompaniets produkasjon Mama Ex og har siden vært med i alle deres produksjoner.

Jeg har observert at studenter som har gått ut de siste årene holder et høyt nivå som jeg også mener kan jobbe internasjonalt. Jeg gir Bårdar Akademiet mine sterkeste anbefalinger!»

Geir Gundersen
Danser, tidligere student

«Mitt navn er Geir Gundersen. Jeg var det andre kullet som startet på Bårdar i 1996-99. Jeg er tidligere sportsdanser og ble oppdaget av Hilde og Freddy som et talent i dans, hvor de gav meg retningslinjer for å bli utøvende profesjonell danser. Jeg fikk mulighet til å starte på Bårdar uten noen erfaring bortsett fra sportsdans, til å lære meg musikaldans, jazz, ballett og moderne. Siden jeg kom inn på danselinjen hvor dans var primært, lærte jeg også teknikk av skuespill og sang. Og fikk mulighet til å gjøre profesjonelle oppsetninger som Peer Gynt og Jesus Christ Superstar under skoleperioden. Etter at jeg ble uteksaminert har jeg i korte trekk gjort store musikaler som: Cats, Phantom of the Opera, West Side Story, med mer! Pluss Bårdar sitt eget kompani sine oppsetninger som: Mama Ex, The Dancing Man, The Dancing Man Europa Turne, Swing that Jazz og Jazz on Jazz i Norge og på Nuuk i Grønland. Har også startet min egen danseskole i Moss og fått veldig god opplæring av det jeg trenger å vite for å klare meg i denne bransjen.

Jeg synes skolen og skolens pedagoger holder et svært høyt nivå! Jeg gir min sterkeste anbefaling!»

Bjørn Wettre Holthe
Danser, tidligere student

«Jeg har tatt min utdannelse ved Bårdar sin danselinje og musikalteaterlinje i tidsrommet 2000-03. Skolen sin faglige høye standard på lærere og fag ga meg et godt og solid grunnlag for å jobbe profesjonelt. Skolens tilknytning til det profesjonelle miljøet gjorde at man lettere kunne komme ut i jobb etter endt utdanning. Jeg ser skolen som hovedgrunnen til at jeg har kunnet jobbe uavbrutt siden jeg gikk ut og til dags dato. Hvis jeg får spørsmål av yngre utøvere om hvilken utdannelse de skal velge, anbefaler jeg skolen på det sterkeste.«

Kyrre Texnæs
Danser / koreograf, tidligere student

«Jeg var student på Bårdars danselinje 3. året i 1997-98. I løpet av dette året fikk jeg danseklasser av høy kvalitet. Våren -98 resulterte dette i jobb med Oslo Dance Ensamble og Jo Strømgren Kompani. 

På Bårdar er det mange studenter og det var en inspirasjon å være en del av et så stort miljø. I tillegg til gode lærere lærte vi mye om hverandre.

Mye har skjedd på over 10 år, men jeg jobber fremdeles som utøvende danser og koreograf. Videre jobber jeg som inspirator og foredragsholder for næringslivet, helsevesen, med mer, om bevegelse og dans. Jeg vil takke Bårdar for at de tok meg imot og hjalp meg til å drive med det jeg gjør idag! Tusen takk. Alt godt fra Kyrre Texnæs, Creator of Movements AS»