Workshops

Dance Explosion & Urban Explosion 2019

By 20. mai 2019 juni 25th, 2019 No Comments

Dance Explosion 2019 blir et utrolig bra sommerkurs for alle som er glade i å danse! Bla nedover for å lese om de fantastiske pedagogene fra inn- og utland som skal undervise.

Anthony Burrell er regissør, koreograf og skuespiller. Han har blant annet vunnet MTV Music Award for beste koreografi i Beyonce’s «Formation» og nominert til beste koreografi for Beyonce’s «Sorry».

Noen av hans koreografier har vært å se i populære serier som So you think you can dance Top 24, Glee, The Oprah Winfrey Show og mange flere!
Ikke gå glipp av muligheten til å lære av Anthony Burrell.

Besøk Anthony Burrells hjemmeside!

Selveste Melissa Hough kommer til å undervise under årets Dance Explosion!
Hun er solist ved Den Norske Opera og Ballett, hun har også jobbet som danser og koreograf i USA.

Som danser har hun blant annet hatt hovedrollen i Carmen, Manon, Ildfuglen, Svanesjøen, La Bayadère, Nøtteknekkeren, Giselle, Tornerose og Askepott. Koreografer som Childs, Morris, Welch, Niccolo Fonte, Barton, Scarlett, Ekman, Pickett og Elo har skapt partier for henne.

Vi er så heldige som får besøk av Lacey Schwimmer under årets Dance Explosion her på Bårdar!
Lacey er kjent fra tv-show som So You Think You Can Dance som deltager, i Dancing with the Stars som profesjonell danser og mye mer! Hun har en særegen dansestil og har holder stadig dansekurs ved siden av en profesjonell dansekarriere.

Sjekk ut hennes instagram!

Henni Olsen er en profesjonell koreograf og danser på den kommersielle scenen i Norge. Hun jobber med show, musikkvideoer, forestillinger, artister og tv-produksjoner, som bl.a. Melodi Grand Prix, Stjernekamp, The Voice, Spellemann, Gullruten m.m.

I undervisningen har hun hovedfokus på koreografi, hvor bruk av musikken, fremførelse/bevegelse, uttrykk, og ikke minst utfordring, er viktig. Målet er å motivere og forberede danserne til hvordan det er i det profesjonelle arbeidslivet

Henni har trent en rekke dansestiler opp gjennom årene, noe som har formet henne som danser og type. Man kan se i koreografiene at hun er inspirert av ulike teknikker, og dette er noe man vil få på klassene hennes – variasjon og ulike uttrykk.

Sjekk ut hennes instagram!

Denice MiSo jobber som danser, koreograf og danselærer med hovedbase i Oslo.
Hun har sin utdanning fra danselinja på Stange VGS og The HipDrop 1-årig skole i Sverige. Hun har reist mye til LA, hvor hun har gjort treningsprogrammer kalt Flygirls Intensive og BoogieZone Exchange. Hun flyttet til Oslo for 4 år siden og har jobbet med mange ulike artister og TV-programmer som Idol, The Voice, Senkveld og MGP mm.
Det siste året har hun jobbet tett med artist Julie Bergan som både danser og koreograf. Denice koreograferte hennes Europa-turné i 2018, samt musikkvideoer, TV-opptredener på VG-lista og årets Spellemann. Nå er hun i full gang med Norgesturné sammen med Bergan.
Denice har samtidig mange andre prosjekter på gang, blant annet som leder for en forening kalt Pop-up Class Oslo som arrangør av internasjonale klasser. Hun underviser fast i heels og kommersiell koreografi ved Bårdar Danseinstitutt og koreograferer mye for Bårdar Akademiet i Oslo. Denices mål og drømmer er basert i Norge, men hun henter mye av sin inspirasjon fra utlandet. Hun ble medlem i et internasjonalt kompani kalt Richfam (grunnlagt av Rob Rich fra USA) i 2017 og har gjennom det reist, opptrådt og undervist i Paris, Spania, Tyskland, Norge og LA. Denices klasser er preget av all kunnskap hun drar med seg på veien, hardt arbeid, og samtidig klare å beholde indre motivasjon er viktig for å nå alle mål.

Sjekk ut hennes instagram!

Siv Stormo-Gaustad har sin danseerfaring fra Los Angeles, USA. Hun har deretter undervist både i inn- og utland og har vært godt etablert som pedagog i Norge i flere år.
Hennes dansestil preges av at det koreografiske materialet har utspring i følelser, stemninger og menneskelige relasjoner, samtidig som det bygger på en klassisk ballet-teknikk.
Dansestilen hennes er fysisk krevende og er en blanding av musikalitet, styrke, uttrykk og mest av alt danseglede.

Hun har stor sceneerfaring, har satt opp egne produksjoner og var en av topp 8 i «So You think You can dance Scandinavia».

Meriam Grace Deguia Worren har en bred erfaring som danser. Hun har utdanning i dans fra Bårdar Akademiet i Oslo. Hun har, blant mye annet, danset på Den Norske Opera og Ballet, vært med i fire sesonger som artist på Wallmans Salonger, skandinavias største dinnershow. Hun har også vært med i storsuksessen «The Show Must Go On», turnert på de fleste scenene i Norge og Sør- og Øst Afrika, danset i musikkvideoer for bl.a Calvin Harris, Julie Bergan, Daniel Kvammen, representerte showdans i tv-programmet «Migrapolis» og har danset i TV-reklamer og -programmer. Hun har også gjort hundrevis av shows for store og små eventer.

Meriams danseuttrykk kan være sensuelt, groovy, rytmisk, lekent og røft. Hun liker å være kreativ med å mikse dansestiler. På sommerkurset vil Meriam tilby kommersiell dans hovedsaklig på høye hæler og det viktigste i hennes klasse er at man først og fremst har det gøy og virkelig tør å slippe seg løs.

Maria Schwenke er tidligere danser med utdannelse fra Bårdar Akademiets danselinje. Medvirket fra 2001-2004 i produksjoner som Cats (København), Chicago (Hålogaland teater), Jesus Christ Superstar (Agder), Pan (Riksteateret), Bårdarkompaniets oppsetninger «The Dancing Man» (Oslo; Europaturné), Jazz on Jazz (Oslo), samt freelancearbeid innen TV-show, mote og reklamefilm.

Pilates har vært en grunnpilar gjennom alle år og undervisning i pilates/yogaflow for dansere og PT-kunder en stor interesse. I dag arbeider Maria som privatpraktiserende fysioterapeut på Klinikk for Alle, Majorstuen, men returnerer i år til Bårdars Dance Explosion med «floorwork» i uke 32.

Kristin Berg er utdannet fra Bårdar Akademiets danselinje. Hun har medvirket i en rekke forestillinger som bl.a.:  Peer GyntSofies Verden, Niels KlimCabaretWallmans SalongerMy Fair LadyLa Cage aux FollesFrendelausHair , BillySvindlere med stilMarkus og JulieCats og Grease. Hun har også danset i flere Bollywoodfilmer. Med Bårdar Danseteater har hun medvirket i forestillingene  Mama ExThe Dancing Man og Swing That Jazz.

I år skal hun undervise på Dance Explosion I Theatre/Musical!

Benedicte Lütken er født og oppvokst i Oslo. Hun tok sin utdanning på Ballettakademien i Stockholm (2008-2011) etterfulgt av lengre opphold i Italia, New York, Tel Aviv og Afrika. Hun har siden dette jobbet som freelancer i inn- og utland. Hun har bl. a jobbet med koreografer som Subjazz, Hanna Mjåvatn, Tine Aspaas, Tilman O’Donnel, Jiri Pokorny, Erika Silgoner, Erica Sobol, Alexandre Magno, Chris McCarthy og Breton Tyner-Bryan. Hun medvirket bl.a som danser i Umoja festivalen i Afrika, Dans/5 sine siste oppsetninger, Ulike musikkvideoer og dansefilmer («Do something beautiful»), international Gala performance i Italia med bl. a «We move lightly», «Measure your crew», «Mind the gap» og diverse andre prosjekter i inn- og utland med ulike koreografer. Fortiden jobber hun I Roma med «Esklan Dance company» som utøvende danser.
Klassen inneholder en oppvarming som gir et godt grunnlag for resten av klassen, diagonaler som bygger på teknikk, dynamikk, pure movement og store bevegelser etterfulgt av kombinasjon som retter seg mer mot det tekniske, lyriske, musikalske og dynamiske. Individualitet, dynamikk, teknikk og danseglede er et sterkt fokus under klassene. Klassene forbereder den enkelte både mentalt og fysisk med et grundig arbeid i dybden før en arbeidsdag. Klassen er lagt opp på et teknisk og danserisk høyt nivå slik at hver enkelt blir utfordret på ulike måter. Benedicte jobber med å få frem individualiteten i hver og enkelt. Hun gjør mer enn å komme inn å gi en klasse, hun vil at hver enkelt skal føle at de hele tiden utvikler og søker nye retninger.