SEO-byr� i Oslo

Annonsere p� Google

SEO

bårdar

Historien

Bårdar Danseinstitutt ble etablert av Bergljot “Bårdar” Nordahl i 1936/37. Senere ble danseinstituttet drevet sammen med hennes ektemann, Yngvar Famestad. Etter Bergljots bortgang i 1980, kom Freddy Haugan inn som partner sammen med Famestad. I midten av 90-årene drev Hilde og Freddy de skolen videre. For å lese hele historien vår lanseres boken “Bårdar Showbiz” høsten 2022. Hos oss på Bårdar Danseinstitutt har vi passion for dans. Vi er Norges eldste og største danseskole. Bårdar har gjennom alle år vært først ute med diverse dansetrender, og holder godt fast på både det originale og er alltid med på den nye utviklingen av dans, i både Norge og resten av verden. Derfor har vi årlig flere workshops med store internasjonale dansere, dansepedagoger og koreografer. Og er utrolig stolte over det nettverket Bårdar har tilegnet seg i løpet av snart 85 år i bransjen. I dag har vi over 50 ulike kurs hver uke som passer for både unge og voksn

HILDE

Hilde er utdannet fra Den Norske Operas Ballettskole. Hun har vært profesjonell danser i Nasjonalballetten, i tillegg til Carte Blanche både i Oslo og Bergen. Hilde har undervist og holdt workshops på en rekke ballettskoler og for konkurransedansere i hele Norge. Hun var norges representant i Eurovision for unge dansere (EBU) i 1989. 

Hilde har etablert treningsmetodene “Body Technique” og “Deep Stretch”, som blant annet ble undervist for fysioterapeuter, på treningssentre, og ikke minst for noen av Norges største idrettsutøvere. Blant annet Atle Skårdal (verdensmester i Super-G), Hanne Haugland (tidligere verdensmester i høydehopp), Kim og Cecilie Rygel (verdensmestre i sportsdans) mfl. 

Hilde var grunnleggeren og kunstnerisk leder for Bårdar Danseteater som har satt opp en rekke store danseforestillinger både i inn- og utland. Blant annet reiste kompaniet på en stor europaturné med forestillingen “The Dancing Man” – koreografert og regissert av Tony Award- vinneren Chet Walker. Hilde, sammen med Freddy, er grunnleggerne av fagskoleutdanningen Bårdar Akademiet – hvor hun har vært rektor siden skolens oppstart, 1995.

FREDDY

Freddy har “vokst opp” på Bårdar. Han har danset siden han var 10 år, og har sin dansebakgrunn i latin, ballroom og forskjellige swingdanser. Freddy har sin utdannelse gjennom Norges danselærerforbund.  

Freddy har arrangert titalls mesterskap i dans, og har dommelisens gjennom I.D.O. (International Dance Organisation). 

Han har undervist 12 programmer i dans gjennom TV Norge, og på statskanalen NRK var han også programleder på “Par om Par” sammen med Gunvor Hals, en idé av Freddy selv. Freddy var også med som rådgiver av første sesong av “Skal Vi Danse” på TV2. 

Freddy, sammen med Hilde, er grunnleggerne av fagskoleutdanningen Bårdar Akademiet som ble stiftet i 1995.

I 2011 ble Freddy Haugan tildelt Oslo bys kunstnerpris for sin videreutvikling av jazzdans/showdans i Norge, og for sin betydning for Oslos utdanningstilbud i dans.

Freddy har nettopp blitt ferdig med boken “Bårdar Showbizz” som lanseres høsten 2022. Han driver også aktivt med Bårdar TV – en digital plattform med undervisning i dans.

NANETTE BÅRDAR

Nanette har danset siden hun var 3 år gammel og er svært opptatt av allsidighet. Hun er godt trent innen ballett, jazz, moderne, contemporary, hiphop, commercial, stepp og har også noe erfaring innen latin.

Nanette har gått Kommersiell Scenekunst med fordypning innen dans på Bårdar Akademiet og hadde da også praksisplass i Jersey Boys.

Hun har blant annet opptrådt på VG Lista, Norway Cup, Allsang på Grensen, Idol, Stjernekamp mm.

Høsten 2021 og våren 2022 var Nanette med i Cirque du Blipp med Stian Blipp både i Bergen og på Latter i Oslo. Hun er å se som danser på Wallmans i Oslo sesongen 2022/23.

KEVIN BÅRDAR

Kevin er kanskje mest kjent for tittelrollen Billy Elliot i musikalen Billy Elliot på Folketeatret, en av hovedrollene, Pil, i NRKs mest sette julekalender Snøfall, og ikke minst i dokumentarserien «Generasjon Z» på TV2. Han er for mange også kjent som musikalartist der han senest spilte rollen Baby John i musikalen West Side Story. 
Som artist har han opptrådt med egen musikk på store arenaer som åpningskonserten til Norway Cup, Allsang på Grensen og gjestet Beat For Beat. I tillegg har han de siste somrene hatt egen sommerturné der han og hans dansere har opptrådt med hans egne låter i hele Norge.

Som danser har han i tillegg opptrådt på VG Lista, MGP, Stjernekamp og reist på store konserter som fast danser for Marcus og Martinus.

For tiden filmer han inn sesong 2 av Snøfall på NRK som vises jula 2023 på NRK.